Reţinut pentru dare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2016, a lui COCA ADRIAN ANDREI, contabil la o societate comercială, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită. La data de 27 mai 2016, Coca Adrian Andrei urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
dnaDe asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 26.05.2016, față de RADU MĂDĂLINA, administrator în fapt al aceleiași societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În comunicatul publicat de către DNA se menţionează că la data de 12 aprilie 2016, Coca Adrian Andrei i-a promis suma de 20.000 euro unei persoane cu funcția de inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă București (martor denunțător în cauză), astfel ca în schimb funcționarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligațiilor fiscale, față de cel estimat prin actul de control care era de 4.000.000 lei. În același scop, în data de 21 aprilie 2016, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, Radu Mădălina, administrator de fapt al societății, i-a dat martorului denunțător o primă tranșă de 49.600 lei.
În aceeași zi, după primirea primei tranșe, Coca Adrian Andrei și Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), față de 4.000.000 lei după cum se estima.
Ulterior, în data de 26 aprilie 2016, Coca Adrian Andrei din i-a dat efectiv martorului denunțător, suma de 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă.
Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcției Naționale Anticorupție de către martorul denunțător imediat după ce au fost primite de la inculpați.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Radu Mădălina trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și Poliția Orașului Voluntari, ori de câte ori este chemată;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și Poliția Orașului Voluntari cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la I.P.J. Ilfov – Poliția Orașului Voluntari conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală;
e) să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Coca Adrian Andrei;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *