Inspectori din cadrul D.G.F.P. Argeş trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a persoanelor FIANU IVERICA și MĂLUREANU ALINA ANDREEA, funcționare cu atribuții de control în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Argeș, la data faptei, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. ROMANESCU DOINIȚA, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
DIRECTIA-FINANTELOR-PUBLICE-300x300În cadrul unui comunicat făcut public de către DNA se menţionează faptul că în cursul lunii noiembrie 2012, Romanescu Doinița a pretins de la reprezentantul unei firme (denunțător în cauză) o sumă de bani, pentru a o da cu titlu de mită Andreei Alina Mălureanu şi Ivericăi Fianu, astfel încât acestea să întocmească un raport de inspecție fiscală favorabil în contextul unui control de specialitate la firma denunțătorului.
La data de 23 noiembrie 2012, după primirea sumei respective de la Romanescu Doinița, Fianu Iverica și Mălureanu Alina Andreea nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu prevăzute în fișa postului și normele legale, în sensul că nu au stabilit în mod legal baza de impunere a societății controlate, deși au constatat sume suplimentare aferente bazei de impunere declarate de contribuabil, situație care genera obligații fiscale suplimentare de 43.716 lei (reprezentând TVA și impozit pe profit suplimentare), nu le-a reținut în sarcina societății controlate, producând astfel o pagubă bugetului de stat și un folos necuvenit în același cuantum pentru societatea respectivă.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – D.G.F.P. Ploiești – A.J.F.P. Argeș s-a constituit parte civilă în cauză, față de Fianu Iverica și de Mălureanu Alina Andreea, cu suma totală de 67.610 lei.
În cauză, a fost luată măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparținând Fianu Iverica și Romanescu Doinița, pentru recuperarea prejudiciului de 43.716 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *