Grup de lucru EPAC (European Partners against Corruption) privind corupția în sistemul de sănătate

Într-un comunicat făcut public de către Direcţia Naţională Anticorupţie se menţionează faptul că în perioada 23 – 24 mai 2016 se organizează, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate – prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”

Grupul de lucru este organizatdownload (2) de DNA în calitatea sa de membru al Rețelei Europene Împotriva Corupției EPAC/ EACN și deținător al vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei.

Scopul grupului de lucru este acela de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotrivacorupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.

Discuţiile vor fi împărţite în două paneluri: „Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate” şi „Cele mai bune practici în investigarea corupţiei în sistemul de sănătate”.

Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi ai instituţiilor poliţieneşti din 9 state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru va avea loc la data de 23 mai 2016, ora 9.00, la Cercul Militar din Bucureşti.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *