„Dan Condrea urma să fie audiat și se puteau lua anumite măsuri preventive”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să fie audiat luni de procurori și față de el „se puteau lua anumite măsuri preventive” în dosarul dezinfectanților din spitale.

La intAugustin-Lazărrarea în sediul Parchetului General, Augustin Lazăr a declarat că, în dosarul dezinfectanților din spitale, polițiștii au ridicat în ultimele zile mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare privind produsele Hexi Pharma la spitalele din Capitală și din împrejurimi.

„Astăzi, pe baza acestor documente, se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta și pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză. Atunci putem ști dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracțiune de înșelăciune agravată, iar în această situație desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință noua învinuire și, de asemenea, să își poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoștințată, audiată, față de ea se puteau lua anumite măsuri preventive”, a precizat Lazăr.

El a adăugat că procurorii nu puteau lua o măsură preventivă în cazul lui Dan Condrea, înainte de a se stabili care este prejudiciul în dosarul dezinfectanților.

Procurorul general a adăugat că moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, nu schimbă cursul anchetei, urmând ca procurorii să clarifice „toate aspectele” acestui caz.

Augustin Lazăr a mai spus că dosarul privind decesul lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul General, deoarece aici „există resurse superioare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *