Ludovic Orban sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiorban_1-465x390ciar, a deputatului ORBAN LUDOVIC, iar la data faptei având funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Naţional Liberal, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.
În comunicatul făcut public de catre DNA, Ludovic Orban, la data de 1 martie 2016, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București.
La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv cea a controlului judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *