Declaraţiile Elenei Udrea motiv de un nou dosar

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie cere Inspecţie Judiciare să efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu declarațiile făcute de Elena Udrea (trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei şi inculpată în alte două cauze pentru infracţiuni similare) declaraţii publicate la data de 10.05.2016 pe pagina de internet a unei publicaţii online.

Elena Udrea afirmă: „Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine”.
Cu aceeași ocazie,  Elena Udrea a afirmat: „Multe dintre dosare s-au făcut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu să fiu arestată”.

În urma declaraţiilor făcute de Elena Udrea, Inspecţia Judiciara s-a sesizat  în vedere afirmaţiilor tendenţioase făcute de Elena Udrea care în prezent este inculpată fiind trimisă în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie şi care este judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inspecţia Judiciară susţine că afirmaţiile făcute sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi sunt de natură a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor.
Afirmaţiile făcute au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar. De asemenea acestea creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *