Fost director executiv în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș aflat în conflict de interese

Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã de cãtre IONESCU MARIANA, fost director executiv în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș. În perioada exercitării funcţiei publice de conducere, Ionescu Mariana a semnat mai multe documente în beneficiul soţului său şi al părinţilor săi.

La data de 22 august 2007, IONESCU MARIANA a avizat în beneficiul părinţilor săi, două Fișe tehnice „pentru obținerea Acordului de mediu în vederea emiterii Acordului Unic”.

De asemenea, în perioada 30 septembrie 2014 – 12 ianuarie 2015, a semnat un număr de 9 autorizații de mediu și 8 autorizări transporturi de deșeuri periculoase, pentru 10 societăți comerciale solicitante, având atașate documentației Rapoarte de încercare întocmite de S.C. LABORATOR DE ANALIZE GENERALE DE MEDIU MUNTENIA S.R.L.(societate comercială al cărei administrator este soțul persoanei evaluate).

Persoana evaluatã a încãlcat astfel dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 potrivit cãruia „Funcționarul public este în conflict de interese dacã se aflã în una din urmãtoarele situații: …c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie sã le ia în exercitarea funcției publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *