Primarul municipiului Târgu Mureş urmărit penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea si efectuarea în continuare a urmăririi penale față de FLOREA DORIN, primar al municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită şi pentru fiul primarului municipiului Tîrgu Mureș, FLOREA DAN AUREL,  cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Tot în acelaşi dosar este urmărit penal şi omul de afaceri, MUSGOCIU MIRCEA-NICOLAE, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi spălare de bani.
În comunicatul făcut public de către DNA se specifică faptul că la data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tîrgu-Mureș, Florea Dorin, au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tîrgu Mureș.

Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae și fiul primarului municipiului Tîrgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.
La data de 30 martie 2015, Florea Dan Aurel a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.
În cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, suspectul Florea Dorin a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat in Tîrgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Tîrgu Mureș).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *