Senator în cadrul Senatului României judecat în stare de arest la domiciliu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a  președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, TUDOR DANIEL GEORGE pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 

Tot în arest la domiciliu este judecată şi senatoarea TUDOR DOINA-ANCA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de luare de mită. În cadrul aceluiaş dosar este judecat sub control judiciar şi MARIAN OVIDIU, secretar general al Senatului României, la data comiterii faptei, privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit comunicatului făcut public de DNA, în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.
Totodată, Marian Ovidiu a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, Tudor Daniel George trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
Din suma de bani inițial pretinsă, Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro. Restul de 300.000 euro au fost remiși Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei și valută, prezente și viitoare, din conturile deschise pe numele Tudor Daniel George, până la concurența sumei de 300.000 euro.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *