Arest la domiciliu pentru persoanele implicate în pensionările ilegale

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a  VICTORIȚEI DANIELA PAVEL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (38 acte materiale) şi pentru LAȚIU VASILA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (16 acte materiale).

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2008-2015, Pavel Daniela Victorița și Lațiu Vasila, cu intenție, au pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani și bunuri, pentru a le ajuta să se pensioneze medical sau, după caz, să le procure documentele necesare, scop realizat în majoritatea situațiilor.
Cele două, Pavel Daniela Victorița și Lațiu Vasila, au reușit acest lucru bazându-se pe un sistem relațional preexistent, pe care-l aveau la nivelul cadrelor medicale cu funcții de decizie în comisia de expertiză medicală și recuperarea capacității de muncă, precum și la nivelul cadrelor medicale emitente ale documentelor medicale necesare revizuirilor anuale a deciziilor medicale.
Acționând în această manieră, inculpata Pavel Daniela Victorița a pretins sume de bani și bunuri în valoare totală de 55.615 lei și a primit bani și bunuri în valoare totală de 46.695 lei.
De asemenea, în aceleași condiții, inculpata Lațiu Vasila a pretins suma totală de 52.000 lei și a primit 45.700 lei.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani și a unui imobil ce aparțin inculpatei Lațiu Vasila. De asemenea, procurorii au mai dispus instituirea sechestrului, prin poprirea sumei de 45.847,62 lei aflată în două conturi pe numele inculpatei Pavel Daniela Victorița.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *