PRIMARUL MUNICIPIULUI GALAȚI DECLARAT INCOMPATIBIL

Agenția Națională de Integritate a făcut public printr-un comunicat faptul că STAN MARIUS s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de Primar al municipiului Galați și administrator al S.C. MOLDOVA EXPEDITION S.R.L.

Primarul, Stan Marius, a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d)  din Legea 161/2003, potrivit căruia  „Funcția de primar […] este incompatibilă cu […];  funcția de administrator […] la societățile comerciale […];”.

STAN MARIUS a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. STAN MARIUS a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *