Achim IRIMESCU prezent la reuniunea miniștrilor agriculturii

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim IRIMESCU, va participa în perioada 7-8 aprilie 2016, împreună cu o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care va avea loc la sediul OCDE din Paris, Franta.

Participarea delegației Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la această Reuniune este importantă pentru aderarea României la OCDE reprezentând un obiectiv strategic al politicii externe românești, fiind inclus în programul de guvernare 2013-2016.

În cadrul reuniunii vor fi identificate, analizate și discutate soluții menite să gestioneze în mod adecvat provocările actuale cu care se confruntă sectorul agricol la nivel mondial.

Reuniunea se va desfășura pe 5 grupuri de lucru care vor analiza în detaliu propunerile OCDE cu privire la: politicile durabile, dezvoltarea competitivității fermelor și a întreprinderilor de profil, securitatea alimentară și noile provocări legate de volatilitatea prețurilor la nivel global, importanța cooperării internaționale și abordări colaborative și inter-disciplinare în agricultură.

La finalul celor două zile de dezbateri, miniștrii agriculturii vor adopta o declarație oficială a reuniunii ministeriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *