Acord la Bruxelles, pe tema migranţilor! Ce au decis liderii UE

Acord, la Bruxelles, în criza migranţilor. Liderii Uniunii Europene au discutat, în formulă restrânsă, mai bine de şase ore, despre posibilele soluţii la problema refugiaţilor. În final, au căzut de acord asupra unui plan în 17 puncte.

Astfel, liderii a opt state UE aflate pe ruta Balcanilor, cărora li s-au adăugat omologii din Serbia, Macedonia şi Albania, au acceptat să-şi sporească actuala capacitate de primire, astfel încât, în total, să se ajungă la 100.000 de locuri. În cadrul întâlnirii, s-a decis, de asemenea, descurajarea deplasării imigranţilor către graniţele altei ţări din regiune fără informarea prealabilă a ţărilor vecine.

Ţara noastră a fost reprezentată la mini-summitul de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis.

Situaţia refugiaţilor s-a deteriorat după ce Ungaria şi-a sigilat graniţele cu Serbia şi Croaţia, lăsând numeroşi imigranţi blocaţi în alte state deja copleşite. În acest context, Slovenia a avansat chiar varianta sfârşitului Uniunii Europene. În statul cu o populaţie de două milioane de locuitori, au ajuns în ultimele zece zile peste 60 de mii de refugiaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *