România, pregătită să-și închidă granițele! Aflați cine și de ce a luat o astfel de decizie

România își va închide frontierele pentru migranți. Decizii asemănătoare vor lua și Bulgaria și Serbia, în cazul în care Germania și Austria vor lua măsura închiderii granițelor lor. Anunțul a fost făcut mai întâi de premierul bulgar Boiko Borisov și a fost ulterior confirmat și de prim-ministrul român, Victor Ponta.

Șeful Executivului de la București s-a întâlnit astăzi, la Sofia, cu omologii săi din Bulgaria și Serbia, pentru a stabili o poziție comună pe care să o susțină la mini-summitul de mâine, ce va avea loc la Bruxelles.

„Nu ne vom expune ţările presiunii devastatoare a milioanelor de oameni care vor veni. Nu ne vom lăsa ţările să devină zone-tampon”, a declarat Borisov, citat de Reuters, la finalul întâlnirii de la Sofia. „Valuri uriaşe de refugiaţi se duc la vecinii noştri din Serbia, via Grecia şi Macedonia. Dacă Germania, Austria şi alte ţări îşi închid granițele terestre, cele trei ţări ale noastre (n.n. Bulgaria, România și Serbia) sunt pregătite să le închidă şi ele în acelaşi fel”, a mai adăugat premierul bulgar.

La reuniunea de mâine, pe tema migrației, care se va desfășura la Bruxelles, vor lua parte zece șefi de state și de guverne. România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis. Mini-summitul are drept obiectiv să determine ţările aflate pe ruta din Balcanii de Vest a migraţiei să-şi unească forţele în faţa afluxului de refugiaţi şi migranţi care caută să ajungă în state bogate din nordul şi vestul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *