România se opune, dar se supune! Află câţi refugiaţi îi revin ţării noastre

Consiliul European se întruneşte, astăzi, pentru a dezbate planul de distribuire a încă 120.000 de refugiaţi şi măsuri generale privind imigraţia. La summitul european va participa şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Ieri, la Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne, de la Bruxelles, la care a fost prezent şi vicepremierul Gabriel Oprea, s-a aprobat distribuirea în prima etapă, potrivit unor cote obligatorii, a 66.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în Italia şi Grecia.

Potrivit schemei de repartizare, din cei 50.400 de refugiaţi aflaţi în Grecia, ţara noastră ar urma să primească 1.890. Iar din cei 15.600 de extracomunitari aflaţi în Italia, România ar urma să primească alte 585 de persoane. Aşadar, numărul total al refugiaţilor ce ar urma să ajungă la noi, conform deciziei Consiliului JAI din 22 septembrie, ar fi de 2.475. Însă, conform deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie, mai trebuie să primim încă 2.362 de oameni.

Ţara noastră a fost una dintre cele patru care au votat împotriva cotelor impuse de Comisia Europeană. Finlanda s-a abţinut de la vot. Ca să menajeze sensibilităţile statelor care s-au opus, din documentul final lipseşte totuşi cuvântul „obligatoriu”.

Premierul Slovaciei a calificat hotărârea drept „diktat” şi a insistat că nu o va respecta. Iar o altă ţară care a votat împotrivă, Cehia, intenţionează să se adreseze Curţii Europene de Justiţie.

Potrivit deciziei luate aseară, Franţa va primi 3.064 de imigranţi din Italia şi 9.898 din Grecia, în timp ce Germania, 4.027 din Italia şi 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiaţi din Italia şi 988 din Grecia.

Alţi 54.000 de refugiaţi urmează să fie distribuiţi, conform aceleiaşi formule, după o propunere în acest sens făcută de Comisia Europeană şi aprobată de Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

În total, aşadar, România ar urma să primească 6.351 de refugiaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *