Încă se simt efectele seismului din Chile! Val tsunami, în Japonia

Cutremurul care a zguduit joi statul Chile încă mai produce efecte. Un val tsunami de 70 de centimetri au măturat vineri dimineaţa coasta de est a Japoniei, a anunţat Agenţia naţională niponă de meteorologie.

În cursul nopţii de joi spre vineri, specialiştii agenţiei, citaţi de AFP, avertizau în legatură cu o posibilă creştere a nivelului apei între 0,2 şi un metru de-a lungul coastei de est a arhipelagului, din insula Hokkaido, aflată în nord, până în Okinawa, din extremitatea sudică.

„Nu vă apropiaţi de litoral”, a avertizat un purtător de cuvânt al agenţiei de meteorologie, citat de prezentatorii postului naţional de televiziune NHK.

Valuri tsunami cu înălţimi de la zece până la 40 de centimetri au fost, de asemenea, înregistrate în mai multe locuri de-a lungul coastei, din nord până în sud.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, în urma cutremurului de 8,3 grade din Chile opu oameni şi-au pierdut viaţa şi cel puţin zece au fost răniţi. Un milion de persoane au fost evacuate din zonele de coastă ale țării, deoarece mai multe regiuni au fost inundate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *