(Video) A murit polițistul accidentat de afaceristul turc după ce a stat trei săptămâni în comă. Vezi momentul accidentului.

Poliţistul Gheorghe Ionescu, accidentat grav de un om de afaceri turc, a murit, în această dimineaţă, în jurul orei 7:00,  la Spitalul Floreasca din Capitală, intrând în stop cardio-respirator. Agentul de la Poliţia Rutieră a stat în comă mai bine de trei săptămâni. Gheorghe Ionescu va fi avansat post-mortem la gradul de subinspector. Corpul neânsuflețit va fi înmormântat duminică.

Citiți mai jos și comunicatul care a fost scris de colegii polițistului.

Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. GHEORGHE IONESCU, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti.
Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne.

Dumnezeu să te odihnească în pace,“DULĂULE”!

Poliţistul Gheorghe Ionescu a fost rănit în timpul unei razii de milionarul turc, Abdulah Atas, pe 2 august 2008. Omul de afaceri turc a refuzat să oprească la semnalele politistului şi a fost lovit la cap, provocându-i leziuni grave.

Medicii au anunţat că poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Amintim că polițistul a fost vizitat ieri de Raed Arafat și ministrul de Interne, Gabriel Oprea, aceștia încercând să afle dacă starea pacientului este mai bună, pentru a putea fi transferat la o clinică din Israel.

„Colegul nostru este în risc, încă, starea lui este critică. Decizia de transfer în Israel se va lua în echipă, o să vină profesorul la sfârșitul acestei săptămâni și va sta câteva zile să urmărească evoluția. Decizia se ia de către colegii care îl primesc, colegii care îl predau și colegii care fac transportul. Vedem cum evoluează mâine, poimâine. O să-l vadă colegul din Israel o să mai discute cu colegii din spital de aici, cu colegii care sunt cu transportul cu avionul și împreună se va lua decizia, care este momentul cel mai bun pentru transfer”, a precizat Raed Arafat, la Spitalul de Urgență.

Pe 13 august magistrații de la Curtea de Apel București au decis că Abdullah Atah rămâne în arest preventiv. Judecătorii au respins o contestație formulată de milionarul turc și au menținut decizia Tribunalului București, instanța a emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele acestuia.

Raed Arafat: Polițistul care a fost accidentat de un turc nu ar suporta la moment un transfer în Israel

Vedeți imaginile în care milionarul turc l-a lovit intenționat cu mașina pe polițist.

Sursa video: Pro Tv